ΑΠΟ Νικόλαος Γεωργιάδης
ΠΟΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΑ?
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 140 ΤΟΥ 1966, ΟΠΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ(ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ?)…ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ….ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ…
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ? ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΡΑΓΓΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΣΦΑΞΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ…..
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ?
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΝΟΗΘΟΥΜΕ?
ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 119 ΤΟΥ 1922, ΟΠΟΥ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β’ ΤΟΤΕ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ….
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΔΑΠΗ….ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΠΛΟΙΑ, ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ….ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ…ΜΑ ΟΛΑ…..
ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ…..