Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

0
486

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΙΣ ΕΣΚΑΣΕ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

24/ 11/ 2015

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, μετά από 22 χρόνια λειτουργίας, έχοντας 24.682 συνεταίρους και με δίκτυο 23 καταστημάτων στην Κρήτη και στην Αθήνα, ανακοίνωσε σε δημόσια πρόσκληση στις 06/ 11/ 2015 προς τους Μετόχους της ότι λόγω των αναγκαίων συνθηκών που προκλήθηκαν με την παρατεταμένη οικονομική κρίση, έχει καταστεί αναγκαίο να προβούν άμεσα σε κεφαλαιακή ενίσχυση. 

TRAPEZA-XANION

Στην επαναληπτική Τακτική Γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στις 19/ 06/ 2015 αποφασίστηκε η άντληση, μέσω αύξησης συνεταιριστικού κεφαλαίου και έκδοσης ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης συνολικού ποσού 25 εκ Ευρώ για την ενίσχυση των εποπτικών της κεφαλαίων (ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και κάλυψη ρευστότητας σύμφωνα με τον Κανονισμό 575/ 2013/ ΕΕ).

Μάλιστα υποστηρίζει η ίδια ότι αυτή η αύξηση είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα που η κρίση έχει αποδυναμώσει τους μηχανισμούς της αγοράς. Μάλιστα δηλώνει ότι ο ρόλος των συνεταιριστικών τραπεζών είναι σπουδαιότερος από ποτέ, για την χρηματοδότηση υγιών και βιώσιμων μελών τους και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στην τοπική κοινωνία και οικονομία..

Και συνεχίζει ότι για να διαφυλάξει η τράπεζα τα συμφέροντα των μετόχων, πριν αποταθεί στο Τ.Χ.Σ. αποτείνεται στους υφιστάμενους μετόχους για την αύξηση κεφαλαίου. 

Και κάλεσε τους μετόχους να αυξήσουν την επένδυσή τους κατά 1.000 Ε έκαστος.

Στη σημερινή όμως συνάντηση καλούσε τα μέλη να παραστούν για να συναινέσουν στο να αποδεχτούν να τροποποιήσουν το καταστατικό για να μπορεί, όπως δήλωσαν, να γίνει πιο ευέλικτη και ελκυστική η τράπεζα στους επενδυτές και εννοείται να γίνει και πιο εύκολη η πρόσβαση στο Τ.Χ.Σ με ότι αυτό συνεπάγεται..

Εις απάντηση αυτού του καλέσματος, ο Αρτέμης Σώρρας, προσπαθώντας για ακόμα μια φορά να συνδράμει στην κεφαλαιοποίηση αλλά και για να υποστηρίξει τους μετόχους αλλά και την τράπεζα ούτως ώστε να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έναντι των επενδυτών της, σήμερα κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου των 25 εκ Ε όπως ανακοινώθηκε καθώς και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει περεταίρω βοήθεια εάν το χρειαστεί. 

Τι θα απαντήσει άραγε η Τράπεζα σε αυτή την προσφορά; 

Θα λάβει υπεύθυνη θέση έναντι των μελών της ή θα ακολουθήσει την προδιαγεγραμμένη ιστορία των προηγούμενων παράνομων και καταχρηστικών θέσεων των άλλων τραπεζών; 

Αναμένουμε …

 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΩΡΡΑΣ

divider

 

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ “ΚΑΫΜΕΝΗ” ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ;;;

ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ -ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ- ΕΔΙΝΕ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ;;;

ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 1.171.000.000 (δίς) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ…. ΩΩΩ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ!!!…

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΩΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ -ΛΕΕΙ- ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ…!!!

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΡΡΑ,

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΣΩΡΡΑΣ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ “ΣΩΣΙΜΟ”!!!!!!

ΤΩΡΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΑΕΙ Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!! 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ… ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ…..

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΣΩΡΡΑΣ 1 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΣΩΡΡΑΣ 2