ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

0
350

  «Ανασκαφές στην Ιορδανία έφεραν στο φως ευρήματα εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρου αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ». Αυτός ήταν ο τίτλος στα περισσότερα αραβικά μέσα για τις ανασκαφές που έκανε η αρχαιολογική υπηρεσία της χώρας στην περιοχή Αζλούν.

jwsigpro_cache_3923696185_find-gold-and-dozens-of-roman-statues-in-jordan5[1]Στην πόλη Αζλούν της Ιορδανίας, μία ώρα μακριά από το Αμμάν ο στρατός είχε αποκλείσει την περιοχή εξαιτίας των πολύ σημαντικών ευρημάτων που έφερε η αρχαιολογική σκαπάνη στο φως έλεγαν οι κάτοικοι που είχαν ξεσηκωθεί για τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που έφταναν στ αυτιά τους.

Οι πληροφορίες ότι λάρνακες, σπουδαία άλλα ευρήματα και χρυσός τρισεκατομμυρίων ευρώ είχαν βρεθεί στην περιοχή είχαν δεθεί απόλυτα με την παρέμβαση του στρατού και την φύλαξη της ανασκαφής.

Με εντολή της, η κυβέρνηση της Ιορδανίας είχε απαγορεύσει την αναμετάδοση της εικόνας από την περιοχή και την επίσκεψη όσων δεν ανήκουν στην ανασκαφική ομάδα.

Το μυστήριο γύρω από τις ανασκαφές στο Αζλούν έχει δημιουργήσει και πολλά σενάρια για τα ευρήματα.

Όλοι αναρωτιούνται αν τα ευρήματα είναι όντως από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου όπως είχε διαρρεύσει , ο οποίος για να πάει στην Πέλλα πέρασε από το Αζλούν.jwsigpro_cache_3923696185_find-gold-and-dozens-of-roman-statues-in-jordan[1]

Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ιορδανίας προσπάθησε να σταματήσει τα σενάρια για τα περιβόητα ευρήματα δηλώνοντας ότι επρόκειτο για εβραϊκό κατασκοπευτικό υλικό και εκρηκτική ύλη που ήταν θαμμένα μέσα σε κουτιά.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κλειστά κουτιά οι οποίες φαίνεται να μην έπεισαν τους πολίτες και διάφορους οργανισμούς που έχουν εστιάσει στο θέμα.

Από την άλλη πλευρά μάλιστα δημοσιεύονται φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ευρήματα αιγυπτιακής περιόδου και χρυσό τα οποία αποδίδονται στην συγκεκριμένη ανασκαφή.

Ο κόσμος είναι διχασμένος διότι στην περιοχή αυτή βρίσκονται διαρκώς πολύ σημαντικά ευρήματα. Μάλιστα αρχαιοκάπηλοι έχουν πολλές φορές οδηγήσει τις ανασκαφές σε πηγή χρυσού και πάντα η κυβέρνηση διασκέδαζε τις εντυπώσεις για τα ευρήματα σύμφωνα με το Γιάσερ Χαμπίμπ δημοσιογράφο της περιοχής.

Δεν θα μάθουμε για τα ευρήματα αν τα φορτηγά τα μεταφέρουν εκεί που θέλουν οι κυβερνητικοί τονίζει στο newsbomb.gr ο δημοσιογράφος.

jwsigpro_cache_3923696185_find-gold-and-dozens-of-roman-statues-in-jordan2[1]Όσο όμως η Ιορδανία προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στην στιχομυθία τόσο τα σενάρια οργιάζουν για την ανασκαφή στο Αζλούν χωρίς κανείς τελικά ως τώρα να γνωρίζει την πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξη τύπου που δίνει σε δημοσιογράφους ο αρχαιολόγος Μπαγδάτ Ντζιλαλί Ντιμπάλαχ (παρακάτω βίντεο) εμφανίζει φωτογραφίες και βίντεο από ευρήματα αιγυπτιακής περιόδου , χρυσά δέντρα λάρνακες , ευρήματα που συνδέονται με την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ο ίδιος την ακριβή περιοχή της Ιορδανίας αλλά το αφήνει στα χέρια της Ιορδανικής κυβέρνησης.

http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/e37c650cf642f45896a62e7f419fd771_XL.jpg