ΤΟ ΣΚΛΑΒΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ – ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 766 . . ΦΕΚ 315 . 27-12-1945

0
470

Γιάννης Καλογερόπουλος  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 766 . . ΦΕΚ 315 . 27-12-1945 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟΝ ΣΕΛΙΔΑ 1588

ΤΩΡΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ….. ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
https://www.youtube.com/watch?v=lTS2RtIDDq4
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lTS2RtIDDq4?feature=player_detailpage]Βασίλειος Σωτήρας.
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, είδα καθαρά την σχέση της Τράπεζας της Ανατολής με την Deutsche Bank και όλα τα ενδιάμεσα και παράγωγα τους στην ανατολική μεσόγειο….Λέτε να ανήκει λόγω κλοπής και κατάχρησης των Ελληνικών περιουσιών και λόγω Αγγλικού Δικάιου πλέον … όλο το Ευρωπαικό κύκλωμα στους Έλληνες;

Αγγλικό Δίκαιο θέλανε για να μας ξεπαστρέψουν; Και εμείς αυτό το Δίκαιο χρησιμοποιούμε για να τους κάνουμε να δούν ότι δεν είχαν ποτέ κάτι δικό τους παρά κλεμένα Δικά Μας


Γιάννης Καλογερόπουλος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 766 . . ΦΕΚ 315 . 27-12-1945
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟΝ ΣΕΛΙΔΑ 1588

Περι κυρωσεως της εν Bretton Woods υπογραφεισης τελικης πραξεως και εξουσιοδοτησεως προς υπογραφην των σχετικων συμφωνιων.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΝ Α
ΣΥΜΦΩΝΙΑ .
ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Αι κυβερνησεις εν ονοματι των οποιων υπογραφεται το παρον , συμφωνουν ως ακολουθως :
Αρθρον εισαγωγικον .
Το Διεθνες Νομισματικον Ταμειον ιδρυεται και θα λειτουργηση κατα τας εξης διαταξεις :
Αρθρον Ι.
ΣΚΟΠΟΙ .
Σκοποι του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου ειναι :
1 ] Η προαγωγη της διεθνους νομισματικης συνεργασιας δι ενος μονιμου οργανισμου ο οποιος θα διαθετη τον καταλληλον μηχανισμον προς συνεννοησιν και συνεργασιαν επι διεθνων νομισματικων προβληματων.
2 ] Η διευκολυνσις της επεκτασεως και της ισορροπημενης αναπτυξεως του διεθνους εμποριου και οποια συμβολη εις την προωθησιν και διατηρησιν υψηλης σταθμης παροχης εργασιας και πραγματικου εισοδηματος εργασιας και την αναπτυξιν των παραγωγικων πηγων ολων των μελων ως πρωταρχικων αντικειμενικων σκοπων οικονομικης πολιτικης.
3 ] Η προαγωγη της συναλλαγματικης σταθεροτητας, η διατηρησις κανονικων συναλλαγματικων διακανονισμων μεταξυ των μελων, και η αποφυγη ανταγωνισμου υποτιμισεως συναλλαγματος.
4 ] Η ενισχυσις δια την καθιερωσιν ενος πολυμερους συστηματος πληρωμων σχετικως προς τας διαφορους τρεχουσας συναλλαγας μεταξυ των μελων και δια την αρση των εις εξωτερικων συναλλαγμα περιορισμων, οι οποιοι παρεμποδιζουν την προοδον του παγκοσμιου εμποριου των .
5 ] Η παροχη εμπιστοσυνης εις τα μελη δια της θεσεως των πορων του Ταμειου εις την διαθεσιν αυτων υπο επαρκεις εξασφαλισεις και ουτω η παροχη εις αυτα δυνατοτητας προς εξωμαλυνσιν ανωμαλιων εις τα ισοζυγια πληρωμων οπως της προσφυγης εις μετρα καταστρεπτικα της εθνικης η της διεθνους ευημεριας.
6 ] Συμφωνως προς τα ανωτερω η συντομευσις της διαρκειας και η μειωσις του βαθμου ελλειψεως ισορροπιων εις το διεθνες ισοζυγιον πληρωμων των μελων.
Εις ολας αυτου τας αποφασεις το Ταμειον θα οδηγηται υπο των σκοπων των εκτιθεμενων εις το παρον αρθρον .
ΑΡΘΡΟΝ ΙΙ
Μελη .
Εδαφιον 1 Ιδρυτικα μελη.
Ιδρυτικα μελη του Ταμειου θα ειναι αι χωραι εκειναι αι οποιαι αντεπροσωπευτηκαν εις την Νομισματικην Οικονομικην Διασκεψιν των Ηνωμενων Εθνων και των οποιων αι Κυβερνησεις αποδεχονται την ιδιοτητα του μελους προ τηςημερομηνιας της οριζομενης εις το αρθρο ΧΧ εδ. 2 (ε) … δηλαδη την 31-12-1945
Εδαφ. 2
Η συμμετοχη θα ειναι ανοιχτη και εις τας Κυβερνησεις αλλων χωρων κατα τον χρονον και υπο τοιουτους ορους ως θελει ορισθη υπο του Ταμειου.
Αρθρον ΙΙΙ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΑΙ
Εδαφ. 1 Μεριδες Συμμετοχης
Εις εκαστον μελος θα οριζεται μια ωρισμενη μερις συμμετοχης . Αι μεριδες των μελων τα οποια αντεπροσωπευθησαν εις την Νομισματικην και Οικονομικην Διασκεψιν των Ηνωμενων Εθνων και τα οποια αποδεχονται την συμμετοχην προ της ημερομηνιας της οριζομενηςεις το αρθρον ΧΧ εδ. 2 [ε], θα ειναι αι αναγραφομεναι εις το Παραρτημα Α . Αι μεριδες των αλλων μελων θα ορισθουν υπο του Ταμειου .
Εδαφ. 2. Προσαρμογη των μεριδων .
Ανα πενταετιαν το Ταμειον θα αναθεωρη τας μεριδας των μελων και εαν το κρινη σκοπιμον θα προτεινει και προσαρμογην αυτων. Θα δυναται επισης και ανα πασαν στιγμην , εαν ουτο κρινη , να μελετηση την προσαρμογην οιαδηποτε μεριδος τη αιτησει του ενδιαφερομενου μελους . Δι οιανδηποτε μεταβολην μεριδος θα απαιτειται πλειοψηφια τεσσαρων πεμπτων, ουδεμια τοιαυτη μερις θελει μεταβληθη ανευτης συγκαταθεσεως του ενδιαφερομενου μελους.
Εδαφ. 3. Εγγραφαι : χρονος , τοπος και τροπος πληρωμων .
α] Το ποσοστον εγγραφης εκαστου μελους θα ειναι ισον προς την μεριδαν αυτου παρα τω αρμοδιω θεματοφυλακι την ημεραν καθ ην το μελος καθισταται ικανον να αγοραση νομισματα απο το Ταμειον , συμφωνως προς το αρθρον ΧΧ εδαφ. 4 [γ] η [δ], η προ αυτης .
β] Εκαστον μελος θα καταβαλει εις χρυσον , ως ελαχιστον οριον το μικροτερον μερος του :
[Ι] εικοσι πεντε επι τοις εκατον της μεριδος αυτου, η
[ΙΙ] δεκα επι τοις εκατον της μεριδος αυτου η επισημων αποθεματων χρυσου και αμερικανικων δολλαριων κατα την ημερομηνιαν καθ ην το Ταμειον ειδοποιει τα μελη συμφωνως προς το αρθρον ΧΧ εδαφ. 4. [α] , οτι συντομως θα ειναι εις θεσιν να αρχιση συναλλαγας συναλλαγματος.
Εκαστον μελος θελει παρεχει εις το Ταμειον τα στοιχεια τα αναγκαιουντα προς καθορισμον των καθαρων και επισημων αυτου αποθεματων χρυσου και αμερικανικων δολλαριων .
γ ] Εκαστον μελος θελει καταβαλει το υπολοιπον της μεριδος αυτου εις το ιδιον αυτου νομισμα.
δ ] Εαν τα καθαρα και επισημα αποθεματα χρυσου και αμερικανικων δολλαριων οιουδηποτε μελους κατα την ημεραν την αναφερομενην εις [β] [ιι] ανωτερω δεν ειναι εξακριβωσιμα λογω του οτι τα εδαφη αυτου ειναι κατειλημενα υπο του εχθρου , το Ταμειον θα οριζη ετεραν καταλληλον ημερομηνιαν δια τον καθορισμον των τοιουτων αποθεματων . Εαν η τοιαυτη ημερομηνια ειναι μεταγενεστερα εκεινης καθ ην η χωρα καθισταται ικανη, συμφωνως προς το αρθρον ΧΧ εδαφ. 4 [γ], η [δ], να αγοραση νομισματα απο το Ταμειον , τουτο και το μελος θα συμφωνησουν επι προσωρινης εις χρυσον πληρωμης, ητις θα ενεργηται κατα το [β] ως ανω και το υπολοιπον του ποσου εγγραφης του μελους θελει καταβληθη εις το νομισμα του μελους, υποκειμενον εις την δεουσαν προσαρμογην μεταξυ μελους και Ταμειου,
οταν τα καθαρα επισημα αποθεματα εξακριβωθουν.
Εδαφ. 4 . Πληρωμαι οταν μεταβαλλωνται αι μεριδες.
α ] Εκαστον μελος δεχομενον αυξησιν της μεριδος αυτου, θα καταβαλη εις το Ταμειον εντος τριακοντα ημερων απο της τοιαυτης αποδοχης εικοσι πεντε επι τοις εκατον της αυξησεως εις χρυσον και το υπολοιπον εις το ιδιον αυτου νομισμα.
Εαν ομως, την ημεραν καθ ην το μελος συγκατατιθεται εις αυξησιν, τα χρηματικα αυτου αποθεματα ειναι ολιγοτερα της νεας αυτου μεριδος, το Ταμειον θα δυναται να μειωνη την αναλογιαν αυξησεως την καταβλητεαν εις χρυσον.
β ] Εαν μελος συγκατατεθη εις μειωσιν της μεριδος αυτου, το Ταμειον, εντος τριακοντα ημερων απο της ημερομηνιας της συγκαταθεσεως, θελει καταβαλει εις το μελος ποσον ισον προς την μειωσιν.
Η πληρωμη θα ενεργηθη εις το νομισμα του μελους και εις τοσον χρυσον οσος τυχον αναγκαιοι ινα παρεμποδιση την μειωσιν των το εις νομισμα τουτο αποθεματων του Ταμειου κατω των εβδομηκοντα πεντε επι τοις εκατον της νεας μεριδος.
Εδαφιον 5 .
Υποκαταστασις νομισματων δι ομολογων.
Το Ταμειον θα δεχεται απο οιονδηποτε μελος αντι οιουδηποτε μερους του νομισματος αυτου, το οποιον κατα την κρισιν του Ταμειου δεν απαιτηται δια την λειτουργιαν αυτου, γραμματια η παρομοιας ομολογιας εκδιδομενας υπο του μελους η του θεματοφυλακος του οριζομενου υπ αυτου, συμφωνως προς το αρθρον ΧΙΙΙ εδαφιον 2, και αι οποιαι θα ειναι αδιαπραγματευτοι , ατοκοι και πληρωτεαι εις την αξιαν αυτων εις το αρτιον επι τη εμφανισει δια πιστωσεως του λογαριασμου του Ταμειου παρα τω θεματοφυλακι.
το παρον εδαφιον θελει ισχυει οχι μονον ως προς τα νομισματα τα συνεισφερομενα υπο των μελων αλλ επισης ως προς παν νομισμα αλλως οφειλομενον εις το Ταμειον η αποκτωμενον υπ αυτου.
Αρθρον ΙV.
Εις το αρτιον αξιαι νομισματων .
Εδαφιον 1. Καθορισμος Ονομαστικων Αξιων .
α ] Η εις το αρτιον αξια του νομισματος εκαστου μελους θα εκφραζεται εις χρυσον ως κοινον παρονομαστην η εις Αμερικανικον δολλαριον του βαρους και του τιτλου ατινα ισχυον την 1ην Ιουλιου 1944.
β ] Ολοι οι υπολογισμοι οι σχετικοι προς τα νομισματα των μελων και σκοπον εχοντες την εφαρμογην των διαταξεων της παρουσης Συμφωνιας θα γινωνται εις την εις το αρτιον αξιαν των νομισματων.
Εδαφιον 2 . Αγοραι χρυσου στηριζομεναι επι εις το αρτιον αξιων .
Το Ταμειον θα οριζει περιθωριον ανωτερον και κατωτερον της εις το αρτιον αξιας δια συναλλαγας εις χρυσον των μελων, ουδεν δε μελος θελει αγορασει χρυσον εις τιμην ανωτεραν της εις το αρτιον αξιας συν τω καθοριζομενω περιθωριω η θελει πωλησει τοιουτον εις τιμην κατωτεραν της εις το αρτιον αξιας μειον το καθορισμενον περιθωριον.
Εδαφιον 3 . Συναλλαγαι εις ξενον νομισμα στηριζομεναι εις ισοτιμιαν .
Η ανωτατη και κατωτατη τιμη δια συναλλαγας επι συναλλαγματος μεταξυ των νομισματων των μελων, λαμβανουσας χωραν εντος των οριων αυτων, δεν θα διαφερουν της εις το αρτιον αξιας.
i ] εις την περιπτωσιν συναλλαγων συναλλαγματος επι τοπου κατα περισσοτερον του ενος επι τοις εκατον και
ii ] εις την περιπτωσιν αλλων συναλλαγων εις συναλλαγμα, κατα περιθωριον υπερβαινον το περιθωριον των επι τοπου συναλλαγων συναλλαγματος κατα ποσοστον μειζον εκεινου το οποιον το Ταμειον νομιζει ευλογον.
Εδαφιον 4.
Υποχρεωσεις σχετικαι προς την συναλλαγματικη σταθεροτητα
. . . . . . . . . . . . //////////////
Εδαφιον 5. Μεταβολαι των εις το αρτιον αξιων.
……………….. . . ./////////////////
Εδαφιον 6.
Συνεπειαι των μη εγκεκριμενων μεταβολων .
Εαν μελος τι μεταβαλει την εις το αρτιον αξιαν του νομισματος αυτου παρα την αντιρρησιν του ταμειου, οταν τουτο εχει δικαιωμα να αντειπη, καθισταται [ το μελος ] ανικανον να χρησιμοποιη τους; πορους του Ταμειου εκτος εαν αυτο τουτο το Ταμειον αλλως κρινη. Και εαν, μετα την εκπνοην ενος ευλογου χρονικου διαστηματος, η μεταξυ του μελους και του Ταμειου διαφορα συνεχιζεται, το ζητημα υπαγεται εις τας διαταξεις του αρθρου ΧV εδαφ. 2 [β ].
Εδαφιον 7. .
Ομοιομορφοι μεταβολαι εις εις το αρτιον αξιας .
. . . . . . . . . . . . . . . //////////////////
Εδαφιον 8
Διατηρησις της εις χρυσον αξιας του ενεργητικου του Ταμειου.
α ] Η εις χρυσον αξια του ενεργητικου του Ταμειου θα διατηρειται παρα τας μεταβολας εις την εις το αρτιον η εξωτερικην συναλλαγματικην αξιαν του νομισματος οιουδηποτε μελους.
β ] Οσακις [ i ] ελατουται η εις το αρτιον αξια του νομισματος ενος μελους, η [ ii ] η εξωτερικη συναλλαγματικη αξια του τοιουτου νομισματος υπετιμηθη κατα την γνωμη του Ταμειου, εις αξιολογον σημειον εντος της επικρατειας του μελους, το τελευταιον τουτο θα καταβαλει εις το Ταμειον εντος μιας λογικης προθεσμιας, ποσον εκ του ιδιου αυτου νομισματος ισον προς το ποσον καθ ο εμειωθη η εις χρυσον αξια του νομισματος του κατεχομενου υπο του Ταμειου
γ ] Οσακις αυξανεται η εις το αρτιον αξια του νομισματος ενος μελους, το Ταμειον θελει επισδτρεψει εις το τοιουτον μελος εντος μιας λογικης προθεσμιας, ποσον τι του ιδιου του μελους νομισματος, ισον προς το ποσον καθ ο ηυξηθη η εις χρυσον αξια του νομισματος του κατεχομενου υπο του ταμειου.
…….

pdf-blue-button

http://www.scribd.com/fullscreen/223289368?access_key=key-z9ftpvfdcxaha2leoem&allow_share=true&escape=false&view_mode=scroll

ΦΕΚ 315 27-12-1945 ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Ελλάδος γνώριζαν μετά τον Β’ ΠΠ την ύπαρξη το…